ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un concert de binefacere cu genericul „Rugă pentru Ucraina” va avea loc la Palatul Republicii

15:39 | 27.05.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. La Palatul Republicii va avea astăzi, 27 mai, la ora 19.00, un concert de binefacere cu genericul „Rugă pentru Ucraina”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Ambasada Ucrainei în Republica Moldova, informează MOLDPRES.

În scenă vor urca Capela Corală Academică „Doina”, director artistic și prim-dirijor Ilona Stepan, Duetul de pianiști Anatolie Lapicus și Iurie Mahovici, Corul de copii „Alexei Stârcea”, dirijor Viola Julea și soliștii Olesea Shevchenko, Tatiana Costiuc (soprano), Elena Demirdjean (soprano), Victoria Nichitcenko (soprano), Igor Znatokov (saxofon), Marian Stârcea, Narmin Melnik (soprano) și Katalina Rusu.

Banii colectați din vânzarea biletelor vor fi donați în susținerea Ucrainei.

Tot astăzi, la ora 18.00, la Sala cu Orgă, Minguet Quartet va prezenta un concert de muzică de cameră cu genericul „Interferențe muzicale româno-germane”, în cadrul Festivalului Zilele Muzicii Noi.

Potrivit organizatorilor, Minguet Quartet - fondat în 1988 - este la ora actuală unul dintre cele mai căutate cvartete de coarde la nivel internațional și concertează în toate sălile de concert majore din lume, asigurând experiențe auditive incitante prin interpretările sale pasionate și inteligente. Cvartetul Minguet se concentrează în egală măsură pe literatura clasic-romantică și pe muzica modernă și se dedică compozițiilor secolului XXI, inclusiv, prin numeroase premiere. Întâlnirile cu compozitori importanți ai timpului nostru îi inspiră pe cei patru muzicieni să vină constant cu idei noi de programe. Primele înregistrări complete a cvartetelor de coarde de Wolfgang Rihm, Peter Ruzicka și Jörg Widmann reprezintă doar o parte a proiectelor importante de acest gen.

În stagiunile anterioare, Minguet Quartet a evoluat pe cele mai presigioase săli din lume, precum Filarmonicile din Köln și Berlin, Elbphilharmonie Hamburg, Biblioteca Congresului și Galeria Internațională Washington DC, Konzerthaus Berlin, Vienna Konzerthaus, Concertgebouw Amsterdam, De Doelen Rotterdam, BOZAR Music Brussels, Théâtre des Abbesses Paris, Lincoln Center New York, SouthBank Centre Londra și Universitatea din Hong Kong, la Festivalul d'Automne Paris, Festivalul Grafenegg, Festivalul Beethoven Bonn, Festivalul Mozart Würzburg, Festivalul Internațional Bruckner Linz, Festivalul de muzică Rheingau, Festivalul internațional de muzică Tongyeong Coreea, la Herrenchiemsee Festival, Festivalul Schwetzinger, Săptămâna Muzicii de Cameră Schloss Elmau și Fundația Internațională Mozarteum Salzburg, precum și alte festivaluri și săli de concerte mari din Europa, în Japonia, America Centrală și de Sud, Canada și SUA.

img24003915

img24003915

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!