ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Festivalul-concurs național „Fanfara Argintie” a ajuns la cea de-a XVII-a ediție

15:36 | 29.05.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial invită publicul să petreacă o duminică în ritmuri de fanfară la cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului-concurs național al orchestrelor de instrumente aerofone „Fanfara Argintie”, care se va desfăşura pe data de 2 iunie 2024, în Piața Libertății din municipiul Soroca, informează MOLDPRES

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, evenimentul, organizat in colaborare cu Secţia Cultură si Turism Soroca şi Consiliul Raional Soroca, are drept scop promovarea muzicii de fanfară şi valorificarea formelor tradiţionale de interpretare a melodiilor folclorice, perfecţionarea măiestriei şi îmbogăţirea repertoriului fanfarelor.

În concurs vor participa 14 fanfare din raioanele: Şoldăneşti, Comrat, Soroca, Ştefan-Vodă, Rezina, Hînceşti, Taraclia, Fălești, Sângerei, Floreşti, Ialoveni, Drochia şi Edineț, urmând să interpreteze câte 2 melodii populare moldoveneşti şi 2 piese din repertoriul universal.

Un juriu constituit din personalităţi în domeniu, va evalua valoarea artistică a repertoriului şi ţinuta scenică a colectivelor participante, măiestria interpretativă şi cea a defilării.

În recital va fi prezentă Fanfara „Valentin Luchianov” din satul Zaim, raionul Căușeni, dirijată de Ion Veste, câştigătoarea Trofeului ediţiei anterioare, care va delecta publicul cu un program artistic variat, cu muzică pentru toate gusturile şi vârstele.

img24004013

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!