ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost anunțate rezultatele concursului de finanțare a proiectelor culturale

14:50 | 30.05.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Ministerul Culturii a anunțat rezultatele concursului de finanțare a proiectelor culturale ale organizațiilor necomerciale pentru anul 2024. Astfel, 39 de proiecte obțin finanțare la categoria proiectelor anuale, iar alte 9 proiecte - la categoria proiectelor multianuale. Bugetul alocat în acest scop crește de la 10 la 12 milioane de lei, informează MOLDPRES. 

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Culturii, în această ediție a concursului de finanțare a  proiectelor culturale ale organizațiilor necomerciale pentru anul 2024 au fost înaintate 170 de proiecte culturale de către 126 de organizații necomerciale, incluzând asociații obștești, uniuni de creație, fundații și instituții private. Din numărul total de proiecte depuse, 39 obțin finanțare la categoria proiectelor anuale, iar alte 9 proiecte culturale obțin finanțare la categoria proiectelor multianuale. În context, proiectele au fost evaluate pentru a determina care dintre acestea vor primi finanțare dintr-un fond total, de 10 milioane de lei. Având în vedere numărul mare de proiecte importante eligibile în concurs, Ministerul Culturii a decis creșterea sumei alocate pentru concursul de proiecte culturale cu încă 2 milioane de lei.

„Această decizie reflectă angajamentul ministerului de a sprijini diversitatea și bogăția inițiativelor culturale din țară. Creșterea fondurilor disponibile va permite finanțarea unui număr mai mare de proiecte, contribuind astfel la promovarea diversității culturale și dezvoltării scenei culturale naționale.”, a afirmat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Comisia a selectat mai multe proiecte spre finanțare, dar, în condițiile prevederilor pct. 38 din Regulamentul prenotat, care stipulează că: „Proiectele câștigătoare se stabilesc prin punctajele obținute, în descreștere: de la 100 la 60 de puncte sau de la 100 până la epuizarea bugetului stabilit pentru fiecare arie tematică în parte”, au fost selectate doar proiectele care s-au încadrat în limitele bugetului disponibil.

 

img24004049

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!