ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 19 milioane de lei necontabilizați, ridicați într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

17:35 | 13.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 13 iun. /MOLDPRES/. Circa 19 milioane de lei necontabilizați au fost ridicați în urma unor percheziții efectuate într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Astfel, oamenii legii au destructurat o schemă de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari pentru perioada anului fiscal 2022, în care ar fi vizată o rețea de restaurante ce își desfășoară activitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova, transmite MOLDPRES. 

În cadrul urmării penale, s-a stabilit că urmare a evitării emiterii bonului fiscal clienților, agentul economic încasa bani în numerar care nu se reflectau în evidența contabilă a întreprinderii și, respectiv, nu se luau în calcul la achitarea impozitelor și taxelor la bugetul de stat, în proporții deosebit de mari.

Inspectoratul General al Poliției a anunțat că la oficiile agentului economic investigat au fost desfășurate percheziții, iar oamenii legii au depistat și ridicat în una din subdiviziunile întreprinderii, bani în numerar, aproximativ 19 milioane de lei necontabilizați în evidența contabilă a întreprinderii.

În context, oamenii legii  îndeamnă cetățenii să ceară bon fiscal la procurarea bunurilor și serviciilor. 

Operațiunea a fost desfășurată de ofițerii Inspectoratului Național de Investigație a IGP, de comun cu procurorii PCCOCS, ofițerii de investigații ai Direcției Generale Antifraudă a SFS. Investigațiile continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.  

img24004433

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!