ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraineanca Iaroslava Mahucih a doborât recordul mondial la înălţime, vechi de 37 de ani

19:42 | 07.07.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 7 iul. /MOLDPRES/. Ucraineanca Iaroslava Mahucih a stabilit un nou record mondial în proba feminină de săritură în înălţime, reuşind să treacă din prima încercare peste ştacheta înălţată la 2,10 m, duminică, în cadrul reuniunii de la Paris, din cadrul circuitului atletic Diamond League, informează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Cu trei săptămâni înaintea startului JO 2024, Mahucih a reuşit să îmbunătăţească cu un centimetru vechiul record mondial al bulgăroaicei Stefka Konstadinova (2,09 m), care data din august 1987.

În vârstă de 22 de ani, Iaroslava Mahucih este campioana mondială en titre la săritura în înălţime şi principala favorită la câştigarea aurului olimpic în această vară, în capitala Franţei.

img24005129

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!