ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Luptătorul de stil liber Alexandru Gaidarlî a devenit vicecampion european

11:01 | 08.07.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/. Luptătorul de stil liber Alexandru Gaidarlî a devenit vicecampion european, la categoria de vârstă rezervată vârstei sub 20 de ani, la competiția continentală de la Novi Sad, Serbia, informează MOLDPRES.

Până a se califica în finala categoriei de greutate de până la 70 kg, sportivul nostru i-a învins pe reprezentanții Italiei, Bulgariei, Ucrainei și Germaniei. În ultimul act, a cedat doar în fața lui Magomed Baitukaev, care a evoluat sub drapel neutru.

Pe podiumul de premiere, la europenele de lupte U-20, a urcat și Alexandru Borș. Discipolul Liceului Republican cu Profil Sportiv a dispus în finala mică a categoriei de greutate de până la 86 kg de ucraineanul Pavlo Vaskovskyi.

Un alt luptător de stil liber, Constantin Buza, a cedat în finala mică a categoriei de greutate de până la 97 kg în fața georgianului Ramini Gulitashvili și a ocupat locul V.

Aceeași performanță a realizat-o și Ana-Maria Crețu în concursul de lupte feminine, care a cedat în finala mică la categoria de greutate de până la 65 kg contra polonezei Alicja Nowosad.

Cu aceste rezultate, lotul național s-a situat pe locul V în clasamentul general pe echipe.

img24005145

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!