ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

GUVERNUL CONSTRUIEŞTE // Până la sfârşitul anului, o grădiniţă din Soroca va fi reparată capital

15:09 | 09.07.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 iul. /MOLDPRES/. La Soroca este în plină desfășurare reparația capitală a Instituției de Educație Timpurie (IET) nr. 7 „Calina”. Lucrările se desfășoară în cadrul unui proiect de revitalizare urbană finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat de ADR Nord. Se preconizează că lucrările de reparație vor fi încheiate până la finele acestui an, transmite MOLDPRES.

Lucrările de renovare a grădiniței, cu o suprafață de 1200 mp, presupun termoizolarea pereților clădirii, reconstruirea acoperișului (520 mp) și instalarea unui sistem de încălzire autonom conectat la energie electrică regenerabilă. „Până în prezent, la IET nr. 7 a fost reconstruit acoperișul, au fost instalate 90 de panouri fotovoltaice și au fost schimbate geamurile”, au precizat la solicitarea MOLDPRES surse de la ADR Nord.

Printre beneficiarii finali ai proiectului „Noi oportunități educaționale pentru copiii de vârstă preșcolară din cartierul Dealului Romilor, municipiul Soroca” se numără 100 copii de vârstă preșcolară, inclusiv de origine romă, din zona de revitalizare a municipiului Soroca, 23 de cadre didactice și nedidactice angajate în cadrul IET nr. 7 „Calina” și circa zece mii de locuitori din dealul municipiului Soroca.

„Valoarea contractului de antrepriză constituie peste 7 milioane de lei (350 mii de euro), contribuția Primăriei municipiului Soroca fiind de 10% din valoarea contractului", explică ADR Nord.

În acest an, din sursele FNDRL,  Agenţia de Dezvoltare Regională  Nord implementează în nordul țării șapte noi proiecte de dezvoltare și revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Noi oportunități educaționale pentru copiii de vârstă preșcolară din cartierul Dealului Romilor, municipiul Soroca”, depus de Primăria municipiului Soroca în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor.

img24005201

img24005201

img24005201

img24005201

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!