ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Permisele de conducere moldovenești și franceze vor fi recunoscute reciproc

13:01 | 10.07.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Franța își vor putea converti permisele de conducere. În acest sens, Executivul a aprobat astăzi semnarea unui acord între guvernele celor două state, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

Potrivit documentului, necesitatea de a susține un test teoretic și/sau practic în procesul de convertire a permiselor va fi exclusă. Astfel, vor fi sprijiniți cetățenii moldoveni aflați în Franța și facilitat traficul rutier între cele două state. 

Republica Moldova are semnate deja șase tratate de recunoaștere reciprocă a permiselor de conducere cu Turcia, Lituania, Italia, Albania, Spania, Grecia și o declarație comună de intenție cu Germania, privind transcrierea permiselor de conducere.

img24005246

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!