ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procuratura Anticorupție va avea un sediu nou

13:03 | 10.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Executivul de la Chișinău a identificat un sediu pentru Procuratura Anticorupție. Astfel, noul sediu va fi amplasat în clădirea din str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 26, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, identificarea unui sediu potrivit va permite angajarea personalului, va asigura funcționarea optimă a instituției și va permite Procuraturii să răspundă la cerințele și nevoile sporite ale instituției în lupta împotriva corupției.

Instituția a anunțat că a transmis către Procuratura Generală un plan detaliat privind modalitățile de transfer al personalului, bunurilor, arhivei, dosarelor și altor materiale din actuala locație, clădirea Centrului Național Anticorupție, în noua locație, plan ce a fost adus la cunoștință Ministerului Justiției la 9 iulie 2024.

Parlamentul a votat în 2016 și în august 2023, legi care prevăd că Guvernul va asigura Procuratura Anticorupție cu un sediu.

Conform procuraturii, lupta împotriva corupției și fortificarea sistemului de justiție este o prioritate națională și o condiție obligatorie în calea spre Uniunea Europeană. „Fără asigurarea unui sediu corespunzător în termeni cât mai restrânși, riscăm să fie blocată toată activitatea Procuraturii Anticorupție întrucât, conform modificărilor legislative recente, suportul operativ pe dosare de corupție de nivel înalt trebuie asigurate de Procuratura Anticorupție, care nu deține suficient spațiu să angajeze peste 50 de ofițeri și alți funcționari publici pentru activitatea și obligația dată în competența sa și anume lupta împotriva corupției la cel mai înalt nivel și a proteja fondurile europene ce vor fi acordare Republicii Moldova în contextul aderării la UE”, se spune într-un comunicat emis de instituție.

img24005247

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!