ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP: Bărbatul împușcat în capitală este de origine turcă și făcea parte dintr-o grupare criminală

13:45 | 10.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Bărbatul de 41 de ani, împușcat astăzi în capitală, este de origine turcă și făcea parte dintr-o grupare criminală. Astfel, poliția examinează versiunea unei reglări de conturi între grupări sau lichidarea intenționată a acestuia pentru a împiedica unele declarații pe care le-ar fi putut face într-un dosar, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), acesta a fost anunțat pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei.

„Acesta nu a fost extrădat până acum, deoarece a depus cerere de azil. Acum doi ani i-a fost refuzată procedura de azil, dar până în prezent nu există o decizie definitivă a instanței de judecată pe acest caz. De asemenea, acesta a fost plasat în arest, cu ulterioara extrădare, dar a fost eliberat din arest în urma deciziei instanței de judecată”, a precizat IGP.

În contextul cazului de omor, oamenii legii au îndemnat cetățenii la calm. „În prezent, toată poliția este mobilizată pentru a reține suspectul. Rugăm șoferii să fie cooperanți și să nu fie deranjați de verificările care se efectuează în capitală și suburbii”, a subliniat IGP.

Un bărbat de origine străină a decedat în amiaza zilei de astăzi după ce a fost împușcat. Suspectul a efectuat câteva împușcături din mers, pe trotinetă, în direcția victimei. Persoana a decedat până la sosirea medicilor.

img24005250

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!