ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un angajat al ANSA din nordul țării este cercetat de CNA pentru corupție

14:31 | 10.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Un angajat al Agenției Naționale pentru Siguranță a Alimentelor (ANSA) este cercetat de ofițerii CNA, într-un dosar de corupere pasivă, fiind bănuit de încasarea sistematică a plăților ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri prin punctul de trecere a frontierei Criva – Mămăliga, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, angajatul ANSA ar fi pretins și acceptat sume de bani sau bunuri de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare.

În urma perchezițiilor, efectuate la punctul sanitar-veterinar al ANSA, amplasat în punctul de trecere a frontierei Criva - Mămăliga, la domiciliul și în automobilul bănuitului, au fost depistate și ridicate mijloace bănești, purtători de informație și registre de evidență a mărfurilor importate.

CNA precizează că, în prezent, au loc acțiuni de urmărire penală sub conducerea procurorilor, în vederea documentării sub toate aspectele a cauzei, iar bănuitul este cercetat în stare de libertate.

img24005254

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!