ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău se desfășoară reuniunea Subcomitetului RM-UE pentru Libertate, Securitate și Justiție

14:49 | 10.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. „Reiterez angajamentul puternic al Republicii Moldova de realizare a reformelor demarate și mulțumim Uniunii Europene pentru sprijinul constant și asistența acordată pe parcursul anilor, la implementarea acestora”, a declarat ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, în deschiderea discuțiilor Reuniunii Subcomitetului RM-UE pentru Libertate, Securitate și Justiție, care a avut loc astăzi, la Chișinău, comunică MOLDPRES.

În cadrul întâlnirii au fost discutate acțiunile realizate, următorii pași pe sectorul justiției, domeniul integrității, spălării banilor, migrației, protecției datelor.

Reprezentanții UE au salutat angajamentul Guvernului Republicii Moldova pentru realizarea reformelor, în pofida provocărilor cauzate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și a acțiunilor hibride îndreptate spre țara noastră. De asemenea, au remarcat progresul Republicii Moldova în implementarea reformelor în domenii ale statului de drept, anticorupție și bună guvernare.

La reuniune au participat reprezentanți ai Ministerului Justiției, Ministerului Afacerilor Interne, Cancelariei de Stat, Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupție, ANI, CSM, CSP, INJ, CNA,  Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. Responsabilii au raportat progresele înregistrate de la ultima reuniune a Subcomitetului, desfășurată în 2022, la Bruxelles.

Subcomitetul RM-UE pentru Libertate, Securitate și Justiție este o platformă de interacțiune cu reprezentanții UE în scopul monitorizării regulate a evoluțiilor înregistrate de autoritățile naționale care derivă din angajamentele asumate în urma semnării Acordului de Asociere RM-UE.

img24005258

img24005258

img24005258

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!