ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Băncii Naționale a Moldovei

16:45 | 10.07.2024 Categorie: Comunicate

BNM: educație financiară pentru studenți și profesori de la instituții de învățământ din toată țara

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Subiectul financiar rămâne a fi unul de interes sporit în rândul publicului, iar Banca Națională a Moldovei oferă în continuare resurse educaționale, cu aceeași responsabilitate și atitudine prietenoasă, pentru a explica și a dezvălui diverse aspecte de ordin financiar care au devenit sau urmează să devină parte a vieții sociale.

„Tot mai mulți cetățeni sunt interesați de educație financiară care vine în ajutorul tuturor, de la mic la mare,  să-și construiască un prezent și un viitor. Deciziile financiare responsabile și echilibrate permit creșterea calității vieții și aduc confort financiar. A conștientiza importanța acestor decizii este un pas nu numai spre prosperitatea personală, dar și spre prosperitatea economică a țării”, menționează Anca Dragu, guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei.

În acest context, peste 150 de studenți și profesori de la instituțiile de învățământ liceal și de la colegii din toată țara, care predau educația economică, antreprenorială și financiară, s-au întâlnit astăzi cu experți de la banca centrală și au purtat discuții profesionale la teme specifice activității și atribuțiilor BNM.

Între acestea au fost abordate evoluția și siguranța plăților fără numerar ce realizează  un rol tot mai important în dezvoltarea economiei și practica cetățenilor, perspectiva lor și impactul asupra nivelului de trai  De asemenea, discuțiile și prezentările tematice s-au referit la elementele de siguranță ale monedei naționale, modernizarea acesteia  și oportunitățile de carieră oferite de Banca Națională. Studenții și profesorii au avut o comunicare interactivă  cu experții BNM, având posibilitatea să audă răspunsuri la întrebări complexe.

Evenimentul a avut loc la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), în cadrul taberei de vară organizate de ASEM și Junior Achievement Moldova, în baza parteneriatelor pe care le desfășoară Banca Națională cu aceste instituții.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!