ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

GUVERNUL CONSTRUIEŞTE: Scara cu 424 trepte din oraşul Rezina va fi renovată

11:13 | 16.07.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Scara cu 424 trepte din oraşul Rezina care duce până la râul Nistru va fi renovată. Pentru aceasta, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Primăria orașului Rezina și un agent economic au semnat ieri contractul de antrepriză în cadrul acestui proiect, transmite MOLDPRES.

Acest proiect de dezvoltare este planificat pentru implementare în decurs de şase luni și prevede amenajarea în zona de revitalizare a unui spațiu public accesibil și sigur pentru locuitorii și oaspeții orașului Rezina.

De asemenea, pe lângă lucrările de reconstrucție a scării cu 424 de trepte, aici vor fi construite două foișoare și amenajată o zonă de agrement.

Valoarea totală a proiectului, conform Contractului de antrepriză, constituie circa patru milioane de lei (200 mii de euro). Proiectul va fi finanțat din sursele Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, și cofinanțat de instituția aplicantă.

Prin proiectele de revitalizare urbană se dorește ca spațiile, evitate anterior de către localnici, să devină mai atractive și mai prietenoase, rezumă Agenția de Dezvoltare Regională Centru.

img24005402

img24005402

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!