ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a decis organizarea alegerilor locale noi în două localități din țară

17:33 | 16.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Pe 17 noiembrie curent, vor avea loc alegeri locale noi pentru funcția de primar în comuna Boșcana, raionul Criuleni. Decizia a fost aprobată astăzi de Comisia Electorală Centrală (CEC), informează MOLDPRES.

Hotărârea a fost luată în urma unei sesizări a Autorității Naționale de Integritate prin care a informat CEC despre Actul de constatare, rămas definitiv, prin care l-a decăzut pe primarul localității din dreptul de a exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, inclusiv funcția de primar, pentru o perioadă de 3 ani.

De asemenea, Comisia a stabilit alegeri locale noi pentru funcția de primar și în satul Arionești, raionul Dondușeni. Vacanța mandatului a intervenit urmare a decesului primarului.

Pe 17 noiembrie curent vor avea loc alegeri locale noi pentru funcția de primar în orașul Căușeni, raionul Căușeni și comuna Iliciovca, raionul Florești.

img24005420

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!