ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ursula von der Leyen a fost votată pentru un nou mandat de preşedinte al Comisiei Europene

15:19 | 18.07.2024 Categorie: Externe

Strasbourg, 18 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul European a votat joi în favoarea propunerii ca Ursula von der Leyen să fie preşedintele Comisiei Europene pentru încă un mandat de cinci ani, transmite AGERPRES, preluat de MOLDPRES.

Politiciana germană a obţinut 401 voturi, în urma unei proceduri cu vot secret.

Împotriva unui nou mandat al Ursulei von der Leyen la conducerea executivului comunitar au votat 284 eurodeputaţi. Au existat 15 abţineri.

La Consiliul European din 27-28 iunie, liderii statelor membre au ajuns la un acord asupra funcţiilor de top din Uniunea Europeană, fără însă a exista consens. Şefa guvernului italian Giorgia Meloni s-a abţinut de la votul asupra nominalizării Ursulei von der Leyen, în timp ce premierul ungar Viktor Orban, iniţiatorul formării grupului europarlamentar 'Patrioţi pentru Europa', care cu cei 84 de membri ai săi a devenit al treilea ca mărime din Parlamentul European, a votat împotrivă. 

img24005487

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!