ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În această săptămână meteorologii promit răcoarea așteptată după zilele toride

15:12 | 22.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. În săptămâna care a început, valul de căldură va scădea sesizabil din intensitate și aria de răspândire, înregistrându-se vreme instabilă, izolat ploioasă, însoţită de descărcări electrice, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, mâine, 23 iulie, în raioanele din centrul şi sudul ţării încă se vor atesta condiţii de Cod galben de caniculă, iar temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33-34°C. Însă de miercuri, 24 iulie, temperaturile treptat vor scădea, astfel încât spre finele perioadei de referinţă valorile termice pe ţară se vor situa sub 30 de grade.

Tot în această săptămână se prevede cer variabil, preponderent noros, pe alocuri cu averse puternice, însoţite de descărcări electrice.

Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele zile ne vom putea bucura de răcoarea mult aşteptată după temperaturile caniculare critice, pentru că de săptămâna viitoare arşiţa va reveni în forţă.

 

img24005565

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!