ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Orașele Razgrad din Bulgaria și Stăuceni au semnat un Acord de parteneriat

15:58 | 22.07.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Primarul orașului Razgrad din Bulgaria, Dobrin Dobrev, și primarul orașului Stăuceni, Alexandru Vornicu, au semnat luni un acord de parteneriat și cooperare între cele două orașe, transmite BTA.

Acordul semnat prevede ca cele două orașe să implementeze măsuri comune de stimulare a dezvoltării regionale, să promoveze cooperarea în sfera economică, precum și să asiste la dezvoltarea relațiilor în sferele umanitare, sociale, de sănătate, științifice, sportive și culturale.

Dobrev a prezentat principalele sectoare economice care se dezvoltă în Razgrad și și-a exprimat speranța că cele două orașe se vor fi ajuta reciproc și că procesul va oferi multe oportunități pentru schimbul cultural, precum și pentru afaceri, care vor contribui la bunăstarea locuitorilor regiunilor.

"Sper că cooperarea noastră se va dezvolta și va fi utilă pentru oamenii din ambele țări, deoarece avem și o comunitate bulgară", a spus Vornicu, adresând o invitație delegației de la Razgrad să viziteze Stăuceni în luna septembrie de Hramul localității.

La semnarea documentului au participat consilieri municipali din Stăuceni și Razgrad, precum și viceprimarii orașului bulgar Elka Nedelcheva, Polina Ivanova și Zornitsa Evgenieva. 

img24005567

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!