ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC: 15 partide politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului curent

11:16 | 24.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 24 iul. /MOLDPRES/. Un număr de 49 de formațiuni politice au depus raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2024, în conformitate cu prevederile legale, prin intermediul subsistemului informatic SSI „Control Financiar”, informează MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), alte 15 formațiuni nu și-au îndeplinit obligațiile de raportare în termenul și condițiile stabilite. Este vorba de: Partidul Socialist din Moldova, Partidul Oamenilor Muncii, Partidul Social Democrat, Partidul Politic Noua Opțiune Istorică, Partidul „Moldova Unită – Eдиная Молдова”, Partidul Conservator, Partidul Regiunilor din Moldova, Partidul Politic „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”, Partidul Politic Mișcarea Reformei Sociale, Partidul Politic „UNITATE”, Partidul „FENIX MOLDOVA”, Partidul Reîntregirii Naţionale „ACASĂ”, Partidul Stînga Europeană, Partidul Legii și Dreptății și Partidul Politic Uniunea Centristă din Moldova.

„Comisia a pornit procese contravenționale împotriva persoanei cu funcție de răspundere sau persoanei juridice din cadrul celor 15 formațiuni. Aceștia riscă aplicarea sancțiunii sub formă de avertisment sau amendă de la 120 la 400 de unități convenționale (de la 6 000 până la 20 000 de lei)”, a precizat CEC.

De asemenea, Comisia a sesizat Ministerul Justiției pentru a întreprinde acțiuni în vederea limitării activității partidelor politice care nu au depus la CEC rapoartele financiare pentru anul 2023, precum și pentru primul semestru al anului 2024, adică pentru două perioade consecutive. Este vorba de: Partidul Oamenilor Muncii, Partidul Social Democrat, Partidul Politic Noua Opțiune Istorică, Partidul „Moldova Unită – Eдиная Молдова”, Partidul Conservator, Partidul Regiunilor din Moldova, Partidul Politic Mișcarea Reformei Sociale.

Termenul de prezentare a rapoartelor privind gestiunea financiară pentru semestrul întâi al anului 2024 a fost data de 15 iulie curent.

img24005615

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!