ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegeri SUA // Joe Biden afirmă că s-a retras în numele „apărării democraţiei”

07:56 | 25.07.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Preşedintele american Joe Biden, care a părăsit cursa pentru Casa Albă, afirmă în discursul său solemn adresat naţiunii că s-a retras în numele „apărării democraţiei”, informează MOLDPRES cu referire la Agerpres și AFP.

„Apărarea democraţiei este mai importantă decât orice titlu”, spune preşedintele SUA, potrivit unor extrase din discursul său publicate pe platforma X de un purtător de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates.

„Am decis că cel mai bun mod de a merge mai departe este să predau torţa unei noi generaţii. Acesta este cel mai bun mod de a ne unifica naţiunea”, a menţionat el.

„În următoarele şase luni (...), voi continua sa reduc costurile pentru familiile care muncesc în condiţii dure şi să dezvolt economia. Voi continua să apăr libertăţile individuale şi drepturile noastre civile”, a spus Biden.

Preşedintele democrat a ales o oră de mare audienţă, 20:00 (00:00 GMT joi) pentru a se adresa din Biroul Oval despre una dintre cele mai mari tulburări politice din istoria modernă a ţării.

După săptămâni de incertitudine, slăbit de îndoielile cu privire la acuitatea sa mentală, octogenarul a anunţat în urma cu câteva zile că renunţă la candidatura pentru un al doilea mandat, anunţându-şi sprijinul pentru vicepreşedinta sa Kamala Harris.

img24005643

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!