ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tentativă de contrabandă cu țigări prin postul vamal Cahul: doi moldoveni au fost reținuți

17:50 | 25.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Doi moldoveni au fost reținuți pentru 72 de ore, după ce au încercat să treacă țigări de contrabandă cu un microbuz. Cazul a avut loc la postul vamal Cahul, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, pe direcția de ieșire din Republica Moldova s-a apropiat un microbuz de model Mercedes Sprinter. La volanul acestuia se afla un bărbat în vârstă de 37 de ani, având un pasager de 27 de ani. Vehiculul a fost direcționat pentru un control suplimentar efectuat de funcționarii vamali și polițiștii de frontieră.

În timpul controlului, echipa mixtă a descoperit 4 280 pachete de țigări de diferite mărci comerciale, ascunse în spații special amenajate în tavanul microbuzului. Transportul ilegal de țigări era camuflat sub pretextul activității de transport de colete și transmisiuni neînsoțite.

Valoarea lotului de țigări pe piață este estimată la circa 250 000 de lei. Țigările au fost ridicate, iar microbuzul a fost indisponibilizat.

Ofițerii Serviciului Vamal, sub conducerea procurorilor, au inițiat o cauză penală pe faptul contrabandei cu mărfuri accizate. Cele două persoane au fost reținute pentru 72 de ore.

img24005675

img24005675

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!