ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reforma RESTART: Zece agenții teritoriale de asistență socială au primit echipamente oferite cu suportul financiar al Norvegiei

13:46 | 08.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 8 mai. /MOLDPRES/. Zece agenții teritoriale de asistență socială (ATAS) au primit o donație de echipamente oferite cu suportul financiar al Guvernului Norvegiei, prin intermediul proiectului Organizației Internaționale pentru Migrație (IOM) – Flash Appeal for Ukraine and Neighboring Countries 2022, informează MOLDPRES.

Donația include 10 imprimante multifuncționale, 10 sisteme de video conferință și 10 smart TV-uri, în valoare de aproape 700 mii lei (circa 35 mii de euro).

La eveniment au participat secretarul de stat al Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS), Vasile Cușca, șeful misiunii Organizației Internaționale a Migrației în Moldova, Lars Johan Lönnback și Veronica Rusu, șefa ATAS Ialoveni.

Potrivit conducerii MMPS, donația va îmbunătăți eficiența serviciilor sociale și vor asigura modernizarea infrastructurii necesare implementării politicii de stat în domeniu.

„Generozitatea și sprijinul oferit de IOM pe tot parcursul colaborării noastre sunt de neprețuit pentru dezvoltarea domeniului de asistență socială. Vreau să mulțumesc partenerilor, deoarece aceste echipamente tehnice moderne reprezintă un instrument esențial în misiunea noastră de a îmbunătăți viața celor aflați în dificultate”, a spus secretarul de stat al MMPS, Vasile Cușca.

La rândul său, Lars Johan Lönnback, șeful misiunii Organizației Internaționale a Migrației în Moldova, a remarcat că acest sprijin a fost esențial în atenuarea repercusiunilor conflictului din Ucraina în interiorul granițelor noastre. „Credem că solidaritatea și faptul de a nu lăsa pe nimeni în urmă, în special pe cei care se află în situații vulnerabile, cum ar fi migranții și refugiații, este crucial pentru succesul programelor noastre”, a afirmat Lars Johan Lönnback.

Cele 10 agenții teritoriale de asistență socială au fost create la începutul anului curent. Acestea sunt autorităţi administrative în subordinea MMPS, care implementează direct și prin intermediul structurilor teritoriale de asistență socială, politica de stat în domeniul asistenței sociale. Crearea agențiilor teritoriale de asistență socială și modernizarea sistemului prin optimizarea proceselor administrative și consolidarea capacităților instituționale sunt componente de bază ale reformei „Restart”.

img24003379

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!