ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Luptătoarea Mariana Draguțan s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

20:50 | 10.05.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 10 mai. /MOLDPRES/. Luptătoarea Mariana Draguțan a adus încă o cotă de participare a țării noastre la Jocurile Olimpice de la Paris. În duelul care i-a asigurat calificarea la Olimpiada de Vară, din cadrul turneului preolimpic de la Istanbul, Turcia, sportiva a învins-o în categoria de greutate de până la 53 kg, pe tripla campioană Sztalvira Orsos (Ungaria), transmite MOLDPRES.

În cadrul competiției, discipola antrenorului Andrei Chiperi le-a mai învins pe Oleksandra Kogut (Austria), Aruuke Kyzy (Kyrgystan) și Shokdida Akhmedova (Uzbekistan).

Aceasta este a treia cotă olimpică la proba lupte feminine obținută de Republica Moldova, după ce anterior Anastasia Nichita și Irina Rîngaci și-au asigurat prezența la Olimpiada de Vară din acest an.

Până acum Republica Moldova și-a asigurat douăsprezece cote de participare la Jocurile Olimpice de la Paris.

img24003444

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!