ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean la Atena: „Extinderea UE în Europa de Est și Balcanii de Vest este o investiție în pace și securitate”

12:02 | 02.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Extinderea Uniunii Europene în Europa de Est și Balcanii de Vest este o investiție în pace și securitate. Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean, care a susținut astăzi un discurs la Forumul Economic anual, organizat la Atena de publicația „The Economist”, transmite MOLDPRES. 

Șeful Guvernului a afirmat că „Republica Moldova construiește Europa acasă”. „Noi avem un plan de dezvoltare națională clar și definit, care să transforme Republica Moldova într-un stat european și prosper pentru fiecare cetățean”, a spus premierul.

Dorin Recean a adăugat că autoritățile de la Chișinău consolidează instituțiile democratice, asigură pacea și securitatea, și creează oportunități de dezvoltare pentru cetățeni și investitori.

Totodată, oficialul i-a invitat pe toți cei prezenți la eveniment să ne viziteze țara.

Prim-ministrul Dorin Recean întreprinde, în perioada 1-2 iulie, o vizită de lucru la Atena. Pe lângă participarea la Forumul anual organizat de publicația „The Economist”, agenda oficialului mai include întrevederi cu președinta Republicii Elene, Ekaterini Sakellaropoulou, și cu omologul său grec, Kyriakos Mitsotakis.

img24004951

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!