ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aeroportul Internațional Chișinău va fi inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate

14:15 | 14.05.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 14 mai. /MOLDPRES/. Î.S. ”Aeroportul Internațional Chișinău” va fi inclusă în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Un amendament în acest sens a fost înregistrat de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian, transmite MOLDPRES. 

Autorul inițiativei a precizat că „modificarea va garanta că Aeroportul rămâne în proprietatea statului și va corecta o nedreptate comisă în timpul guvernărilor precedente”.

„De asemenea, modificarea va permite Agenției Proprietăți Publice (APP) să relanseze licitația pentru închirierea spațiilor de la Aeroport și să aplice condiții mai avantajoase pentru a atrage cât mai multe companii serioase. De exemplu, să extindă și termenul de transmitere în chirie a spațiilor de la 3 la 5 ani. Pentru a face acest lucru, e nevoie de o modificare a legii în Parlament, și anume a include Aeroportul în lista bunurilor statului nepasibile pentru privatizare”, a menționat parlamentarul.

Radu Marian a mai spus că „gruparea criminală șor încă controlează anumite spații comerciale la Aeroport și trebuie alungată de acolo”. ”Vom crea condițiile pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai curând”, a conchis Radu Marian.

La începutul lunii curent, APP a anunțat că licitația pentru locațiunea spațiilor din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) va fi relansată cu ajustarea condițiilor de participare, pentru a atrage mai multe companii internaționale cu renume. Totodată, instituția a precizat că va veni cu propuneri de ajustare a legii, pentru a include Î.S. ”Aeroportul Internațional Chișinău” în lista bunurilor nepasibile de privatizare. 

img24003485

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!