ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un copil din capitală s-a îmbolnăvit de tetanos

14:26 | 14.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 14 mai. /MOLDPRES/. Un copil de 4 ani din Chișinău s-a îmbolnăvit săptămâna trecută de tetanos. Informațiile au fost prezentate astăzi, la ședința operativă a serviciilor capitalei, de șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, copilul nu era vaccinat. „Boala decurge foarte greu, deseori cu o rată de deces de 90 la sută. Faptul că acest copil a fost salvat este o minune. În prezent, starea acestuia este stabilă”, a spus Vladimir Bolocan.

În acest context, autoritățile au îndemnat părinții să își vaccineze copiii pentru a evita riscurile bolii.

Tetanosul este o boală infecțioasă gravă, cu potențial fatal. Forma de rezistență a bacteriei se găsește în sol pe toate ariile geografice. Germenul pătrunde în organism în urma traumatismelor, precum: plăgi sau mușcături. Infecția este caracterizată prin spasme musculare, care încep la nivelul maxilarului și apoi se răspândesc în restul corpului. 

img24003486

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!