ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul a participat la un eveniment al angajaților CNAS: „Împreună, construim Europa acasă - renovăm infrastructura, majorăm salariile și pensiile, digitalizăm serviciile publice”

19:06 | 14.05.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 mai. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a apreciat gestionarea eficientă a bugetului asigurărilor sociale de stat și sporirea accesibilității și calității serviciilor prestate de Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS). Șeful Executivului a subliniat că Guvernul depune eforturi pentru a crea condiții mai bune pentru toți beneficiarii și angajații din domeniul asistenței sociale, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

În cadrul unui eveniment de prezentare a realizărilor din 2023 și a priorităților CNAS pentru anul curent, șeful Cabinetului de miniștri a declarat că, în procesul de integrare europeană, țara noastră are o oportunitate fără precedent de a avansa pe agenda socială și economică. 

„Cetățenii noștri nu vor mai trebui să plece în Europa, pentru a avea condiții mai bune. Noi, împreună, construim Europa acasă - renovăm infrastructura, majorăm salariile și pensiile, digitalizăm serviciile publice. Integrarea europeană nu se face pentru un moft sau din obligație, dar pentru bunăstarea și în interesul cetățenilor noștri”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.  

Conform raportului prezentat de CNAS, în anul 2023, au fost digitalizate toate serviciile publice prestate mediului de afaceri de către instituție. Printre prioritățile pentru anul curent se numără: reproiectarea și implementarea noului Sistem informațional „Protecția Socială”, preluarea stabilirii și evidența plății pentru 11 tipuri noi de prestații sociale și reorganizarea și optimizarea proceselor de activitate a CNAS. 

img24003498

img24003498

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!