ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei candidați s-au înscris la concursul pentru funcția de Procuror general

14:04 | 15.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 15 mai. /MOLDPRES/. Astăzi, este ultima zi de depunere a dosarelor pentru funcția de procuror General, în urma concursului repetat anunțat de Consiliul Superior al Procurorilor. Deocamdată în cursă s-au înscris trei candidați, comunică MOLDPRES.

Potrivit responsabilul de comunicare al Consiliului Superior al Procurorilor, Eugen Roșca, până la ora 14.00 au fost depuse trei dosare, termenul limită fiind ora 17.00. El a precizat că la finele zilei, CSP va anunța numele candidaților.

După recepționarea dosarelor, CSP are la dispoziție 20 de zile pentru a stabili data când va avea loc proba de interviu, pentru candidații selectați.

Conform Legii cu privire la Procuratură, candidații pentru postul de șef la procuratura generală trebuie să dețină cetățenia Republicii Moldova, să cunoască limba de stat, să aibă o reputație ireproșabilă și studii în domeniul dreptului.

La sfârșitul lunii februarie, CSP a anulat concursul pentru funcția de procuror general, după ce un membru al Consiliului, a depunctat un candidat.

În urma decretului semnat de Președintele Republicii Moldova pe 26 septembrie 2023, funcția de Procuror General a devenit vacantă.

img24003537

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!