ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cehia susține Republica Moldova în procesul de integrare europeană

15:02 | 15.05.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 15 mai. /MOLDPRES/. Republica Cehă susține integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană și va oferi suport autorităților pentru lansarea negocierilor de aderare. Afirmațiile au fost făcute de președintele Senatului Republicii Cehe, Miloš Vystrčil în cadrul unei conferințe susținute în comun cu șeful legislativului de la Chișinău, Igor Grosu, comunică MOLDPRES.

Speakerul Igor Grosu, a mulțumit partenerilor cehi pentru suportul acordat până în prezent țării noastre și a precizat că relațiile bilaterale sunt la un nivel foarte înalt, inclusiv la nivel de legislative. El a adăugat că astăzi la Chișinău au fost discutate subiecte ce țin de securitatea din regiune, războiul din Ucraina și combaterea propagandei ruse.

Oficialul ceh a apreciat rezultate obținute de țara noastră în procesul de aderare la Uniunea Europeană și a menționat că Moldova trebuie să se regăsească în UE.

„Sunt convins că în următoarea perioadă statele UE vor adopta hotărâri curajoase de extindere și vor accepta în UE mai multe țări, și una dintre acestea ar trebui să fie Republica Moldova”, a spus Miloš Vystrčil.

Președintele Senatului Republicii Cehe, Miloš Vystrčil, se află în perioada 15-16 mai, într-o vizită în Republica Moldova. Oficialul ceh este însoțit de senatori, membri ai Comisiei pentru afaceri ale Uniunii Europene, ai Comisiei pentru educație, cultură, drepturi ale omului și petiții și ai Comisiei pentru afaceri externe, apărare și securitate a Senatului Republicii Cehe.

img24003541

img24003541

img24003541

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!