ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Asigurarea egalității de gen și programele dezvoltate pentru femei, la nivel național, discutate de premierul Dorin Recean și reprezentanții UN Women

13:11 | 16.05.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Aspectele ce țin de combaterea violenței împotriva fetelor și femeilor, programele realizate cu suportul Organizației Națiunilor Unite (ONU) în Republica Moldova, precum și eforturile Guvernului pentru sporirea incluziunii socio-economice a femeilor refugiate din Ucraina au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu echipa UN Women Moldova, condusă de ambasadoarea și reprezentanta permanentă a Panamei la Națiunile Unite, președinta Consiliului Executiv al UN Women, Markova Concepcion Jaramillo, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

Șeful Executivului a apreciat implicarea ONU Moldova în gestionarea crizei refugiaților, subliniind angajamentul autorităților de a susține și în continuare persoanele care au decis să rămână în Republica Moldova. De asemenea, prim-ministrul s-a referit la suportul oferit țării noastre de UN Women în  promovarea egalității de gen și dezvoltarea programelor cu rol de abilitare economică a femeilor.

Părțile au discutat despre serviciul specializat din Republica Moldova pentru victimele violenței sexuale, care a fost inaugurat pe 23 martie curent la Ungheni, cu susținerea UN Women. Totodată, oficialii s-au referit la Programul de susținere a antreprenoriatului feminin, lansat în toamna anului 2023, și la progresele înregistrate în dezvoltarea și executarea politicilor naționale, conexe promovării egalității de gen.

img24003583

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!