ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău se desfășoară conferința științifico-practică cu genericul „Zilele Gheorghe Paladi. La a 95-a aniversare”

09:43 | 17.05.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. La Chișinău se desfășoară conferința științifico-practică cu genericul „Zilele Gheorghe Paladi. La a 95-a aniversare”. Evenimentul este organizat de către Departamentul Obstetrică și Ginecologie din cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”, informează MOLDPRES.

Evenimentul se desfășoară în dimineața zilei de astăzi, la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”, în sala de conferințe, blocul E, etajul lII (str. Melestiu,20).

La data de 9 mai, comunitatea medicală a marcat 95 de ani de la nașterea academicianului Gheorghe Paladi – personalitate remarcabilă a medicinei autohtone și a învățământului superior medical, doctor habilitat în științe medicale, profesor universitar, care pe parcursul a peste 65 de ani activează în cadrul Departamentului Obstetrică și Ginecologie a USMF „Nicolae Testemițanu”. Profesorul și-a dedicat peste 70 de ani din viață implementării reformelor medicale, îngrijirii femeilor însărcinate și pregătirii generațiilor de specialiști în obstetrică, ginecologie și chirurgie.

Din anul 2020, numele ilustrului medic și savant îl poartă IMSP Spitalul Clinic Municipal nr. 1 din Chișinău.

Mai multe informații sunt incluse în programul evenimentului.

img24003620

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!