ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Rădulenii Vechi, raionul Florești, 413 gospodării vor avea acces la apă potabilă grație României. Ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu a vizitat trei localități care au beneficiat de proiecte finanțate de Guvernul de la București

18:03 | 20.05.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Peste 410 gospodării din localitatea Rădulenii Vechi, raionul Florești, vor avea acces la apă potabilă datorită unui proiect finanțat de România. Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu a vizitat astăzi trei localități din Republica Moldova, care au beneficiat de proiecte finanțate de Guvernul de la București, informează MOLDPRES.

În localitatea Rădulenii Vechi din raionul Florești, proiectul prevede aducțiunea de apă din localitatea Alexeevca, instalarea a două rezervoare de apă a câte 150 mc fiecare și racordarea tuturor gospodăriilor din localitate la rețeaua de apă.

„Guvernul României finanțează în R. Moldova proiecte de îmbunătățire și modernizare a infrastructurii, apă, canalizare și în alte domenii menite să asigure standarde europene pentru toți cetățenii de pe acest mal al Prutului. Împreună construim Moldova Europeană”, a spus Cristian-Leon Țurcanu.

Ambasadorul a vizitat astăzi și comuna Sîngereii Noi din raionul Sîngerei, unde Guvernul de la București a finanțat un proiect de aprovizionare a locuitorilor cu apă potabilă. Valoarea proiectului este de peste 7,8 mln de lei, iar 3,7 mln de lei dintre aceștia au fost oferiți de statul român.

„Am avut deosebita plăcere să vizitez stația de aducțiune și distribuție a apei potabile pentru comuna Sîngereii Noi, proiect finanțat de Guvernul României. A fi european înseamnă a avea acces la servicii de bază la standarde europene, înseamnă prosperitate pentru fiecare cetățean, oriunde ar locui, la sat sau la oraș”, a precizat Cristian-Leon Țurcanu.

Tot astăzi, oficialul a vizitat satul Petrunea, din raionul Glodeni, unde România a finanțat proiecte de renovare a gimnaziului și a grădiniței din localitate. „Un sat de oameni vrednici și gospodari, fondat în timpul domniei Regelui Ferdinand, care se poate numi cu adevărat un sat european. România este prezentă și aici și contribuie la îmbunătățirea standardelor de viață a locuitorilor. Am contribuit la modernizarea și renovarea gimnaziului din Petrunea. Grădinița a fost renovată cu sprijinul financiar oferit de Guvernul României. Acum este în curs de finalizarea construcția sistemului de canalizare a apelor uzate, un alt proiect finanțat de România”, a subliniat Cristian-Leon Țurcanu.

Până în prezent, sprijinul venit din partea României pentru localitatea Petrunea a constituit peste 3 mln de lei.

img24003713

img24003713

img24003713

img24003713

img24003713

img24003713

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!