ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci spitale raionale au fost dotate cu panouri fotovoltaice

16:59 | 21.05.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Spitalele din Căușeni, Edineț, Soroca, Ungheni și Orhei au fost dotate cu panouri fotovoltaice achiziționate cu suportul Ambasadei Republicii Coreea în Ucraina, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de inaugurare a panourilor fotovoltaice a participat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, Ambasadorul Republicii Coreea în Moldova, Kim Hyung-Tae, administrația și personalul instituției medicale.

Achiziția a de panouri a fost realizată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea eficienței energetice în spitalele strategice din Republica Moldova – achiziționarea și instalarea panourilor fotovoltaice”, finanțat de Guvernul Republicii Coreea și implementat de Ambasada Republicii Coreea în Ucraina, în parteneriat cu Ministerul Sănătății. Proiectul, în valoare totală de 500 de mii de dolari, are la bază Memorandumul de Înțelegere semnat între Ministerul Sănătății și Ambasada Republicii Coreea în Ucraina la 21 iulie 2023.

Tot astăzi, ministra Sănătății și ambasadorul Republicii Coreea au semnat un nou Memorandum de Înțelegere pentru implementarea proiectului „Îmbunătățirea asistenței medicale de urgență în Republica Moldova”, în sumă de circa 720 de mii de dolari, care prevede dotarea mai multor instituții medico-sanitare publice de nivel raional cu echipamente medicale pentru intervenții laparoscopice. Proiectul urmează a fi implementat până la finele anului 2024.

img24003747

img24003747

img24003747

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!