ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a mai cucerit o medalie la Campionatul European de lupte

15:06 | 23.05.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 23 mai. /MOLDPRES/. Republica Moldova a mai cucerit o medalie la Campionatul European de lupte, rezervat sportivilor sub 23 de ani, care se desfășoară la Baku, Azerbaijan. Luptătorul de stil greco-roman, Vasile Zabica a cucerit medalia de bronz, transmite MOLDPRES. 

În finala mică a categoriei de până la 72 kg, elevul Liceului Republican cu Profil Sportiv a dispus de italianul Giovanni Alessio, cu 5-4.

Aceasta este a treia medalie cucerită până acum de lotul național de lupte la competiția europeană U-23 de la Baku, în concursul de greco-romane, după Vitalie Eriomenco (63 kg), care a cucerit medalia de argint, și Alexandrin Guțu (77 kg), care a intrat în posesia medaliei de bronz.

Republica Moldova mai păstrează șanse să intre în posesia a cel puțin două medalii de bronz la Campionatul European U-23. Mihaela Samoil (55 kg) și Luciana Beda (68 kg) vor disputa finalele mici în categoriile lor de greutate.

img24003816

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!