ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sportivul Radu Lefter a devenit campion european la lupte

12:50 | 26.05.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Sportivul Centrului de pregătire a Loturilor Naționale, Radu Lefter a devenit campion european în cadrul Campionatul European de Lupte rezervate vârstei sub 23 de ani, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, acesta a cucerit medalia de aur, după ce a trecut în ultimul act al categoriei de greutate de până la 97 kg de Soslan Dzhagaev,  care a evoluat la competiția continentală de la Baku, sub drapel neutru.

La ediția din acest an a Campionatului European U-23, Radu Lefter i-a mai învins pe grecul Angelos Kouklaris (11-0) și georgianul Merab Suleimanishvili (14-4).

Cu această victorie, Radu Lefter și-a trecut în palmares primul titlu continental la categoria de vârstă sub 23 de ani, după ce în 2021 și 2022 a devenit vicecampion european.

Lotul național de lupte libere a mai obținut două distincții de bronz prin Maeștrii în sport Serghei Cîlcic (65 kg) și Constantin Chirilov (70 kg) care au completat podiumul de premiere în categoriile lor de greutate.Aproape de a obține o medalie de bronz a fost și Marius Retco care a cedat în faza finală și s-a clasat pe locul 5.

img24003889

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!