ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Medalii de aur și argint pentru Republica Moldova la Campionatul Țărilor Balcanice de Atletism

09:25 | 28.05.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 28 mai. /MOLDPRES/. Atleții Zalina Marghieva și Adrian Mardare au cucerit medaliile de aur la Campionatul Țărilor Balcanice, care a avut loc la Izmir, Turcia, în perioada 25-26 mai 2024. Alte două medalii de argint au fost adjudecate de către Serghei Marghiev și Dumitriana Bezede, informează MOLDPRES.

Zalina Marghieva a câștigat locul întâi la proba de aruncare a ciocanului, cu un rezultat de 71.12 metri. Zalina are deja asigurat biletul de participare pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Adrian Mardare a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere la proba de aruncare a suliței, cu un rezultat remarcabil de 81.68 metri.

Pe podiumul Jocurilor Balcanice a urcat și Serghei Marghiev, după ce a ocupat  locul II la aruncarea ciocanului, cu rezultatul de 74,83m.

Cea de-a patra medalie a fost adusă de Dumitriana Bezede la proba de aruncare a greutății, cu un rezultat de 16.84 metri.

Cei patru atleți sunt angajați ai Poliției de Frontieră.

img24003935

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!