ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Țintim sfârșitul lunii iunie pentru ca să deschidem oficial negocierile de aderare a Republicii Moldova la UE, a afirmat premierul Dorin Recean

13:02 | 28.05.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 28 mai. /MOLDPRES/. Noi țintim sfârșitul lunii iunie pentru ca să deschidem oficial negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Guvernul va fi pregătit cu toate temele pentru acasă, ca să putem deschide oficial negocierile. Afirmațiile au fost făcute astăzi de către Premierul Dorin Recean, transmite MOLDPRES.

„Important este să ne angajăm cu toții într-un exercițiu de a explica tuturor cetățenilor care sunt avantajele UE, care sunt avantajele schimbărilor pe care noi le facem pentru cetățenii R. Moldova ca să construim Moldova europeană aici acasă”, a precizat Dorin Recean.

Totodată, premierul a încurajat toți cetățenii să participe la referendumul republican constituțional, care urmează a fi organizat pe 20 octombrie curent, concomitent cu alegerile prezidențiale. 

img24003949

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!