ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va coopera în domeniul apărării cu Republica Franceză

17:10 | 30.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Parlamentul a ratificat astăzi Acordul de cooperare în domeniul apărării cu Republica Franceză. Documentul a fost semnat la Paris, la 7 martie 2024, comunică MOLDPRES.

Inițiativa de încheiere a unui asemenea acord în domeniul apărării aparține Franței și a fost exprimată după desfășurarea la Chișinău a celui de al doilea Summit al Comunității Politice Europene, în 2023.

Acordul prevede colaborarea în domenii precum politica și planificarea apărării, reforma forțelor armate, controlul și gestionarea spațiului aerian, medicina militară etc. Cooperarea va avea următoarele forme: vizite oficiale și reuniuni de lucru, schimburi de experiență, consultări, specializări, antrenamente și exerciții comune.

De asemenea, în baza noului acord, autoritățile vor elabora, în fiecare an, un plan de cooperare bilaterală, care va include detalii privind acțiunile și numărul de persoane implicate în desfășurarea acestora.

Acordul a fost încheiat pe o perioadă nedeterminată.

img24004063

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!