ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Dumitru Alaiba: Investițiile private sunt în creștere cu 12%

12:13 | 31.05.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Investițiile private sunt în creștere cu 12%, contribuind cu 8% la totalul investițiilor. Aceasta este prima creștere a investițiilor private de la începutul războiului din Ucraina. Informațiile au fost prezentate astăzi de către vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, transmite MOLDPRES. 

„Deși cifra totală pe investiții este în ușoară scădere, investițiile private sunt pe un plus clar. Companiile moldovenești dau semne de revenire și asta bucură. Sunt convins că aportul de la Guvern aici a fost decisiv”, a punctat vicepremierul.  

Oficialul a afirmat că printre acțiunile implementate de Guvern, care au determinat creșterea investițiilor, se numără reforma impozitului pe venit, prin care este impozitat doar venitul distribuit ca dividende. „Doar asta a lăsat în contul companiilor peste 1,4 miliarde lei lichidități - bani care cel puțin parțial au fost investiți”, a precizat Alaiba.

O altă acțiune vizează Programul „373”, care a direcționat peste 1,6 miliarde lei în investiții. În al treilea rând, vicepremierul a punctat efortul autorităților de reducere a birocrației și digitalizarea, „care economisește antreprenorilor peste un miliard de lei pe an”.

„Dar, desigur, decisive sunt curajul, determinarea și agilitatea antreprenorilor noștri care, în pofida la orice, continuă să lupte și să creeze. Noi doar suntem alături. Nu batem din palme. Nu ne felicităm prea mult. Economia încă se confruntă cu multiple provocări. Avem nevoie de mult mai multe investiții pentru a atinge acel obiectiv de creștere de care avem nevoie, însă acest semnal este unul clar pozitiv”, a menționat oficialul.

img24004089

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!