ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ceremonia solemnă de numire în funcție a noului procuror general va avea loc mâine la Chișinău

20:04 | 31.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Ceremonia solemnă de numire în funcție a procurorului general va avea loc sâmbătă, 1 iunie. Solemnitatea se va desfășura în la sediul Procuraturii Generale cu prezența șefului statului, Maia Sandu, comunică MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat emis de PG, mâine va fi numit în funcție procurorul general, selectat în baza concursului organizat de Consiliul Superior al Procurorilor.

„Ceremonia va include depunerea jurământului de către procurorul general, urmată de alocuțiunile președintei, procurorului general și altor invitați. La final, procurorul general va oferi declarații de presă”, se mai spune în comunicat.

Joi, 30 mai, Consiliul Superior al Procurorilor a decis să propună șefului statului candidatura lui Ion Munteanu pentru funcția de procuror general, după ce acesta a câștigat concursul.

Funcția de procuror general a rămas vacantă după ce Alexandr Stoianoglo a fost suspendat în 2021, iar în 2023 a fost eliberat din funcție. În urma decretului semnat de Președintele Republicii Moldova pe 26 septembrie 2023, funcția de procuror general a devenit vacantă. Ulterior interimatul a fost exercitat de către Dumitru Robu, apoi de Ion Munteanu.

img24004106

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!