ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRE: Prețul la motorină a scăzut până la cel mai mic nivel din acest an

11:24 | 05.06.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată că tendința generală care a început în a doua jumătate a lunii aprilie, manifestat printr-o scădere constantă a prețurilor la carburanți, ajunge să aducă cele mai mici prețuri din acest an, transmite MOLDPRES.

Prin urmare, prețul actual la motorină înregistrează nu doar un nou minim pentru anul curent, dar și pentru o perioadă de urmărire de 11 luni consecutive.

Prețul la benzină, la fel, este într-o scădere constantă, ajungând la valori comparabile cu cele de la începutul anului curent.

În total, valul de ieftiniri, început în luna aprilie, a generat o scădere a prețurilor atât la benzină, cât și la motorină, de aproximativ 2 lei per litru.

În aceste condiții, pentru ziua de mâine, ANRE a anunțat un preț maximum pentru benzina COR 95 de 24 de lei și 47 bani per litru, în scădere cu 12 bani. Totodată, motorina va fi comercializată cu cel mult 20 de lei și 49 de bani per litru, prețul fiind mai mic cu zece bani. 

 

img24004202

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!