ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procedură simplificată de conversiune a permiselor de conducere eliberate de R. Moldova și Albania

12:27 | 05.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi Acordul, întocmit prin schimb de note, dintre  Republica Moldova și Albania privind conversiunea permiselor de conducere, transmite MOLDPRES. 

Acordul definește domeniile de cooperare dintre părțile semnatare. Obiectivul principal al acestuia este simplificarea procedurii de conversiune a permiselor de conducere pentru titularii de documente de conducere eliberate de autoritățile competente din Republica Moldova și Republica Albania, inclusiv pentru titularii de permise de conducere valabile cu permise de ședere din Republica Moldova și Republica Albania, pe bază de reciprocitate. De asemenea, acesta va facilita deplasarea cetățenilor ambelor țări pe teritoriul acestora.

Ministerul Afacerilor Interne a menționat că documentul va contribui la consolidarea relațiilor de cooperare între cele două state în domeniul conversiunii permiselor de conducere și va sprijini facilitarea traficului rutier în cele două țări, pe baza unor condiții egale și reciproc avantajoase.

Instituția de bază responsabilă pentru implementarea Acordului este Ministerul Afacerilor Interne, iar Agenția Servicii Publice va acționa în calitate de instituție auxiliară.

 

img24004205

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!