ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FMI va oferi R. Moldova asistență financiară prin intermediul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate

14:06 | 05.06.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Fondul Monetar Internațional (FMI) va acorda Republicii Moldova asistență financiară prin intermediul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate. Comisia parlamentară economie, buget și finanțe va propune Parlamentului aprobarea unui proiect de lege privind atragerea împrumutului de stat extern din partea FMI, transmite MOLDPRES.

Valoarea împrumutului este de 129,375 milioane de drepturi speciale de tragere, echivalentul a circa 160 milioane de dolari. Banii vor fi utilizați pentru finanțarea necesităților bugetului de stat. Împrumutul va fi acordat țării noastre pentru o perioadă de 20 de ani. Pentru recepționarea asistenței financiare, Republica Moldova urmează să implementeze 12 măsuri de reformă în scopul diminuării efectelor produse de schimbările climatice.

Programul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate va sprijini eforturile Republicii Moldova de a spori rezistența la șocurile climatice, de a implementa reforme în sectorul energetic și de a asigura mobilizarea unei finanțări durabile. 

img24004212

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!