ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile publice locale pot beneficia de suport de până la 15 mii de dolari pentru implementarea inițiativelor de răspuns la schimbările demografice

14:37 | 05.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Autoritățile publice locale pot beneficia de suport tehnic și financiar de până la 15 mii de dolari pentru implementarea inițiativelor și politicilor de răspuns la schimbările demografice. Acest lucru este posibil în cadrul Programului de suport financiar pentru autoritățile publice locale de nivel I, lansat de către Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) în Moldova în parteneriat cu Cancelaria de Stat, informează MOLDPRES. 

Scopul Programului este de a eficientiza procesul de guvernare, având la bază datele demografice și nevoile specifice ale oamenilor. 

Programul include suport tehnic și financiar de până la 15.000 de dolari per localitate pentru implementarea de inițiative locale și politici de răspuns la schimbările demografice precum: fertilitate scăzută, îmbătrânirea populației, emigrarea tinerilor etc.  

La program poate participa orice autoritate publică locală de nivel I din Republica Moldova care are cel puțin 4.000 de locuitori.

Dosarele de participare pot fi transmise până la data de 3 iulie 2024, ora 23:59, la adresa electronică: istrati@unfpa.org, indicând titlul mesajului „Program de suport financiar pentru consolidarea guvernării bazate pe date”.

 

img24004215

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!