ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Produsele și serviciile cu impact redus asupra mediului vor avea etichetă ecologică

19:16 | 05.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Produsele și serviciile cu impact redus asupra mediului vor avea etichetă ecologică, care va asigura informarea consumatorilor despre calitatea acestora. Decizia a fost aprobată astăzi de Guvern, informează MOLDPRES. 

Sistemul de etichetare ecologică are ca obiectiv înlocuirea substanțelor dăunătoare/periculoase cu substanțe mai sigure, când acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic. Acest sistem va încuraja operatorii să comercializeze mărfuri/servicii cu un impact redus asupra mediului, iar consumatorii, să identifice ușor mărfurile și serviciile care sunt prietenoase mediului și inofensive din punct de vedere ecologic.

Eticheta ecologică nu se va aplica medicamentelor de uz uman. Ea se va acorda la solicitarea operatorului, de către instituția de certificare în domeniul etichetării ecologice, acreditat de Centrul Național de Acreditare (MOLDAC).

Documentul a fost elaborat de către Ministerul Mediului în contextul necesității formării cadrului normativ de punere în aplicare a Regulamentului privind etichetarea ecologică, prin includerea simbolului „ECO”.

 

img24004223

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!