ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşedintele francez Emmanuel Macron va participa la Summitul de pace pentru Ucraina, anunţă Palatul Elysee

20:45 | 05.06.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, "va participa" la summitul de pace pentru Ucraina, care urmează să se desfăşoare în Elveţia la jumătatea lunii iunie, a anunţat miercuri Palatul Elysee, potrivit AFP, citată de Agerpres și Moldpres.

În afară de asistenţă militară "pe termen lung" pentru Ucraina, Franţa intenţionează să-şi ofere "sprijinul politic şi diplomatic", a explicat preşedinţia franceză.

Ucraina speră să obţină un sprijin larg la nivel internaţional în cadrul acestui summit, expunând condiţiile pe care le consideră necesare pentru a se pune capăt războiului declanşat de Rusia împotriva sa.

Peste 100 de ţări şi organizaţii s-au angajat să participe la acest summit, potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a îndemnat ţările din regiunea Asia-Pacific să i se alăture.

Unii şefi de stat, cum ar fi preşedintele american Joe Biden, au comunicat deja că nu se vor deplasa la acest summit.

Statele Unite vor fi totuşi reprezentate de vicepreşedintele american Kamala Harris, după cum a indicat luni Casa Albă. Kievul a anunţat marţi seara că va fi prezent şi consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, potrivit agenţiei de presă Unian.

 

img24004229

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!