ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

DOC Ultragierea cadrelor didactice va fi sancționată contravențional. Modificările legislative au fost publicate în Monitorul Oficial

12:58 | 07.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. Ultragierea cadrelor didactice va fi sancționată contravențional. Modificările legislative adoptate de Parlament au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, ultragierea personalului didactic, științifico-didactic sau științific, adică jignirea intenționată a onoarei, demnității sau a reputației profesionale a acestuia se sancționează cu amendă de la 500 la 1000 de lei.

Totodată, ultragierea personalului didactic, științifico-didactic sau științific însoțită de vătămarea integrității corporale se sancționează cu amendă de la 2 000 până la 4 000 de lei sau cu arest contravențional de până la 15 zile.

Documentul intră în vigoare după trei luni de la data publicării în Monitorul Oficial.

img24004277

img24004277

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!