ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadorul României în vizită la Dumbrăveni, unde a fost realizat un proiect de aprovizionare cu apă: „Proiectele menite să asigure condiții mai bune de trai, au rolul de a face ca oamenii să privească cu încredere în viitor”

16:55 | 07.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, a vizitat astăzi satul Dumbrăveni din raionul Soroca. În localitate, prin programul Satul European și cu suportul financiar al Guvernului României, a fost realizat un proiect de aprovizionare cu apă potabilă, informează MOLDPRES.

„Am început ziua alături de Veaceslav Dobrovolschi, primarul comunei Vădeni, unde deja funcționează sistemul de alimentare cu apa a satului Dumbrăveni. Sistemul care include un turn de apa cu o capacitate de 50 mc, asigură cu apă peste 50 de gospodării din sat, iar în perioada următoare vor fi conectate toate gospodăriile din localitate”, a spus Cristian-Leon Țurcanu.

Oficialul a subliniat că a discutat cu primarul de Vădeni despre provocările cu care se confruntă comunitatea, printre care: scăderea demografica și lipsa locurilor de munca.

„Proiectele menite să asigure condiții mai bune de trai, precum alimentarea cu apă, au și rolul de a face ca oamenii s[ rămână pe meleagurile natale și să privească cu încredere în viitor. Locuitorii din Vădeni îsi pun speranța în viitorul european al R. Moldova și îsi doresc ca tinerii plecați la muncă în Europa, să revină acasă în Moldova Europeană”, a afirmat Cristian-Leon Țurcanu.

Proiectul „Construcția rețelelor exterioare de alimentare cu apă în satul Dumbrăveni” are o valoare de peste 3,1 mln de lei, contribuția Guvernului României fiind de aproximativ 970 mii de lei. 

img24004285

img24004285

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!