ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SHS a anunțat Cod galben de instabilitate atmosferică

18:56 | 07.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. Meteorologii au anunțat Cod galben de instabilitate atmosferică, valabil pe întreg teritoriul țării, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în perioada 7 iunie, ora 17:30, și 8 iunie, ora 02:00, se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice cu grindină. Astfel, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 15-25 l/m2 și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

În cazul Codului galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, iar fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

img24004288

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!