ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Operațiune comună între autoritățile de frontieră moldo-ucrainene: Membrii unui grup reținuți pentru organizarea migrației ilegale în schimbul sumei de 10 mii de dolari

16:36 | 08.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Membrii unui grupul criminal din Republica Moldova și Ucraina au fost reținuți pentru organizarea migrației ilegale în schimbul unei sume de 10 mii de dolari. Deconspirarea grupului a avut loc în cadrul unei operațiuni comune desfășurată între autoritățile de frontieră moldo-ucrainene, informează MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, grupul era format din cetățeni ucraineni și moldoveni. Suspecții din Ucraina racolau bărbați ucraineni și primeau de la aceștia câte 10 mii dolari pentru serviciile ilicite. Ulterior, membrii grupării din R. Moldova ghidau migranții la trecerea ilegală a frontierei de stat, fiind preluați din zona de frontieră și transportați la Chișinău. În capitală, cetățenilor le era legalizată șederea și ulterior asigurată părăsirea R. Moldova spre țările UE.

În data de 5 iunie curent, pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei de stat, au fost reținuți doi cetățeni ucraineni pe direcția Vartikovțî-Larga, care au declarat că achitase câte 10 000 de dolari pentru organizarea migrației ilegale la frontiera de stat moldo-ucraineană.

În urma măsurilor de investigații, a fost reținut în flagrant, în zona localității Larga, un membru activ, care se deplasa cu mijlocul de transport pentru a prelua cetățenii ucraineni. Persoana s-a dovedit a fi o autoritate criminală, bine cunoscută în regiunea de nord a țării, în vârstă de 55 ani, originar din raionul Râșcani.

Totodată, a fost identificat și unul dintre liderii grupării criminale. Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al raionului Râșcani, în vârstă de 62 de ani. În prezent, acesta este cercetat pe o altă cauză penală analogică, fiind plasat în arest la domiciliu.

În locuințele persoanelor reținute au fost efectuate percheziții, în urma cărora au fost ridicate pașapoarte ale cetățenilor ucraineni, care urmau să fie traficați, telefoane mobile și înscrisuri de ciornă ce au tangență cu cauză penală.

În prezent, atât membrii grupului criminal din R. Moldova și cei din Ucraina au fost reținuți și urmează a fi plasați în arest.

img24004300

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!